dimarts, 31 de març del 2009

Tot el que hem vist i hem sentit al Simposium.

El cap de setmana passat vam estar en el Simposium de fotografia que se celebra des de fa 6 anys a Vila-real.
Vam veure projeccions molt interessants com la de Bàrdenes, la de la Conca del riu Yukon, la de Fran Nieto, la de la cabra montés de Gredos, la del col·lectiu Mirada Natural...
Les conferències i les vivències de Miguel Gallardo i Vicente Urios, Marcela Portocarrero, Sara Bennet, Bernabé Moya, Alberto Sendra, Philip Manning, Claudia Diaz Granados i Marcos G. Meider ens van apropar des dels grans felins, als dofins de Sudamèrica passant pels arbres monumentals, els endemismes de les grutes i cavernes de Castelló, la pell i la musculatura d'un dinosauri, els corredors biològics dels oceans a les aventures i desventures d'un fotògraf de la natura.
Es van presentar dos llibres, "Cien latidos" de Francisco Mingorance i "El fotógrafo de la Naturaleza, guía completa para la era digital " de José Benito Ruíz.
Felix Tena ens va parlar d'aquests primers 10 anys del programa "Medi ambient" i vam veure un avançament de la sèrie "Agua de selva" de Ramón Campoamor.
Vam sentir l'opinió sobre la sexta extinció i moltes coses més de Fernando Trujillo, Juan Luis Arsuaga i Ramon Folch en la taula rodona del dissabte per la vesprada.
L'entrega de premis va ser un acte multitudinari amb el saló d'actes ple i per a nosaltres va ser especial el reconeixement a Manuel Canseco amb el Premi Amigo Felix pel seu treball de divulgació continuada de la ciència al llarg de molts anys.
La clausura aquest any la va fer Francesc Muntada amb unes imatges d'alta muntanya realment fantàstiques que formen part del seu darrer treball "Cims de Catalunya".

Ens hem deixat per al final una projecció que ens va agradar molt, el treball de Tato Rosés "Mozambique, tierra desconocida". Altres anys ja havíem pogut gaudir del treball d'aquest fotògraf que amb una sensibilitat especial ens mostra la realitat d'aquells països que normalment no eixen en els mitjans de comunicació. Tato ens permet veure amb els seus ulls un món que ens queda molt lluny però que no ens ha de ser indiferent.
Volem donar-li especialment les gràcies per compartir amb nosaltres el seu treball.

FOTO: Francesc Muntada

dilluns, 23 de març del 2009

Darwin: el seu temps, la seua obra, la seua influència.

Fins al 15 de setembre podeu visitar en València l'exposició: "Darwin: el seu temps, la seua obra, la seua influència." Es troba a l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència "Lopez Piñero".
En aquesta exposició podreu trobar informació sobre la vida i l'obra de Darwin situant-la en el context de la seva època. I també informació de l'evolucionisme a casa nostra.
Us fiquem un enllaç on podeu veure el contingut de l'exposició i un altre, l'accés al portal Darwin, on podreu trobar molta informació sobre exposicions i altres esdeveniments.
Us recomanem que vegeu el vídeo que acompanya a l'exposició, el podeu trobar en el lateral.
Gràcies Pedro per l'enllaç. Us fiquem també el Blog de Pedro, Biologia del "Guillem d'Alcalà" de l'IES "Guillem d'Alcalà" de la Pobla de Farnals.

diumenge, 22 de març del 2009

"En terres estranyes"

Ja és primavera, avui 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua, ahir 21 va ser el Dia Forestal Mundial i el Dia Mundial de la Poesia... entre tanta commemoració una recomanació. Si esteu per València o us podeu arrimar aneu a veure l'exposició d'un fotògraf fantàstic Axel Hütte. La seva exposició "En terres estranyes" estarà en l'IVAM fins el dia 10 de maig . Són 35 fotografies de gran format fetes entre 2007 i 2008 en La Palma, Lanzarote, Gran Canaria, La Gomera, Aranjuez, Mèxic, Estats Units, Venezuela, Ecuador, Argentina, Chile i Belice.
Us fiquem uns enllaços a les entrades que en relació al Dia Mundial de l'Aigua han ficat Manel Collado en el Blog Biologia-Geologia de l'IES Penyagolosa i Carlos Lobato en el seu Blog La ciencia de la vida, mireu els interesants enllaços que fiquen; una entrada de WWF que fa referència al Dia Forestal Mundial i per a la poesia i la primavera que tal una entrada dels Sons de la natura de Carlos de Hita...

Visiteu l'exposició d'Axel Hütte, creem que no hi ha millor forma de celebrar-ho tot , veureu boscos, veureu aigua, veureu poesia...

FOTO: Axel Hütte

diumenge, 15 de març del 2009

Ja s'apropa el SIMPOSIUM!

Ja s'apropa de nou el cap de setmana per a gaudir dels treballs de bons fotògrafs de la natura!.
Del 26 al 29 de març, organitzat per EDC Natura, tindrà lloc el SIMPOSIUM 2009. VI SIMPOSIUM INTERNACIONAL DE NATURA I FOTOGRAFIA a l'Auditori Municipal de Vila-real.
Aquest any la relació de premiats són: premi honorífic a l'Estudi de la natura atorgat a Juan Luis Arsuaga, el premi de Divulgació al programa Medi ambient, el premi a la Conservació de la natura a l'Estudi Ramon Folch, el premi Josef Cavanilles a Alberto Sendra i volem destacar el premi Amigo Félix que s'ha atorgat a Manuel Canseco Caballé.
Us fiquem el programa d'activitats, llegiu-lo i animeu-vos a assistir, com sempre sembla que hi haurà conferències i projeccions molt interessants.

FOTO: Asier Castro

dimarts, 10 de març del 2009

Olimpíades de Biologia.

Dos alumnes dels nostre institut, Javier Pitarch i Lluís Usó han quedat entre els 6 millors en la fase local de l'Olimpíada de Biologia 2009 al Districte Universitari de la Universitat Jaume I de Castelló.
Tots dos han obtingut una molt bona nota, Javier ha quedat en tercer lloc amb un 8,85 i Lluís el sisé amb un 8,10.
Volem donar-los l'enhorabona als dos i a tots els participants.

dijous, 5 de març del 2009

Olimpíades de Física

Un alumne del nostre institut, Lluís Usó Cubertorer, ha quedat el primer en la fase local de la XX OLIMPÍADA DE FÍSICA al Districte Universitari de la Universitat Jaume I de Castelló.
Lluís participarà a la Fase Nacional de la Olimpíada Internacional de Física que organitza la Reial Societat Espanyola de Física, en col•laboració amb la Universitat Pública de Navarra, a Pamplona del dia 24 al 27 d’abril de 2009.
Enhorabona i molta sort en la propera fase!