dimarts, 7 d’abril del 2009

Itàlia es mou.

Itàlia és una de les regions sísmicament més actives d' Europa. La placa africana està pressionant a la placa euroasiàtica i la microplaca adriàtica es mou cap al norest. La combinació de tots aquests moviments es tradueix en una intesa xarxa de falles que estan en moviment.
La matinada del dilluns es va produir un terratrèmol de magnitud 6,3 en l'escala de Richter en la zona pròxima de l'Aquila i des d'eixe moment la Terra no ha deixat de tremolar en la regió dels Abruzos. Aquesta nit s'ha produit una nova rèplica de 5,6.
El grau de destrucció ha estat impressionant i el nombre de morts i ferits no deixa de créixer.
Us fiquem un parell d'articles de El Mundo, un amb esquemes de la localització i fotos i un altre on es parla de les rèpliques. També us fiquem un altre article de El País on hi ha una animació i més informació.
La predicció d'aquests fenòmens encara és molt complicada, sols una bona prevenció i una resposta ràpida després de la catàstrofe pot reduir les conseqüències.



Exposició DINOSAURIA en Vila-real

Aquest dies podeu trobar en els salons de la Caixa Rural tres exposicions que es van inaugurar el dia 26 de març i que es tancaran el dia 30 d'abril.
Una està dedicada al naturalista Aurelio Pérez, un altra són les fotografies seleccionades en els concursos KARIBU per a joves 2009 i la tercera és DINOSAURIA on podreu trobar molta informació sobre els dinosauris que van poblar el Llevant peninsular, aquesta última està coordinada pel paleontòleg vilarealenc Andrés Santos.
L'horari és:
De dilluns a divendres de 19 a 21 hores.
Dissabtes de 10 a 14 hores.
Diumenges tancat.
Aprofiteu les vacances per a visitar-les.