dimarts, 15 de setembre de 2009

Col·leccions del museu.

El museu d'Història Natural de València té penjades On line les seves col·leccions , l'entomològica de Torres Sala i la malacològica de Siro de Fez.
Pot ser interessant que les consulteu.


Foto: Enrique Luis Navarro

LLegint les entrades de Jose.

Hem vist en el Blog de Jose Azkárraga informació sobre la pel·lícula "Creation" que es va presentar el 10 de setembre en el Festival de Toronto. Està protagonitzada per Paul Bettany i Jennifer Connelly i se centra en l'etapa de joventut i maduresa de Darwin.
Si llegiu l'entrada veureu la referència a les complicacions que està tenint la pel·lícula per a trobar distribuidor en EEUU.
Sense comentaris.
Manuel Mª ha ficat la web de la pel·lícula.
Hi haurà que veure-la quan l'estrenen ací.

dijous, 10 de setembre de 2009

25 anys

Ara fa 25 anys que Alec Jeffreys, professor de la Universitat de Leicester en Anglaterra, va descobrir que l'ADN de les persones seguia un patró que ens permitia distingir-nos a uns dels altres, com si foren les emprentes digitals, és el que anomenen l'emprenta genètica.
Havia nascut la tècnica dels anàlisis d'ADN. Aquesta eina té moltes aplicacions tant en medicina legal i forense, com per a fer proves de paternitat o per analitzar la compatibilitat dels òrgans d'un donant.
Us fique un article per si voleu llegir més sobre el tema.

FOTO:

Una mostra de les emprentes genètiques preparades per Alec Jeffreys en setembre de 1984.