diumenge, 22 de maig de 2011

Una tertúlia per a escoltar.

Ahir dissabte en el programa "No es un día cualquiera" de Pepa Fernández en RTVE vam escoltar una tertúlia molt interessant sobre els terratrèmols.
A partir del minut 14:10 comença la tertúlia.
Us fiquem l'enllaç al programa.

dimecres, 18 de maig de 2011

Avui fa una setmana...

Avui fa una setmana que va passar el terratrèmol de Lorca.

Ha passat temps suficient per a no fer una entrada en calent.

Que la zona de Múrcia és una de les zones de Espanya de risc sísmic és una cosa que tot el que coneix un poc de geologia sap.

Que els terratrèmols passen i passaran tambè ho sabem i que les falles d'aquesta zona van a seguir movent-se és realment inevitable.

Però el que hauriem de pensar és, com és possible que un terratrèmol d'escala 5,1, per molt que tinguera l'hipocentre molt superficial, ha pogut provocar 9 morts i la destrucció de tants edificis.

Tenim una legislació que, vist el que ha passat, s'hauria de revisar i el que també s'hauria de fer és ser molt estricte en tots aquells constructors que no la complisquen. Consta entendre com un edifici de 2003 es cau a plom.

Millorar l'educació de les persones en la zona de risc sísmic d'Espanya, per a que sapien com actuar davant d'un sisme, i millorar les construccions farà que quan en vinga un altre, que vindrà, no tinguem que escriure cap nova entrada com aquesta.dijous, 5 de maig de 2011

IX Matinal d'Evolució.

El proper dissabte 7 de maig es farà en València de 9:00 a 14:00 la IX Matinal d'Evolució.
Com sempre la jornada tindrà lloc en l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic de la Universitat de València (UV).


Les conferències d'aquest any són:

09.30 - 10.15. Jo sóc jo i la meua microbiota: el metagenoma de la comunitat importa. Per Rosario Gil.

10.30 - 11.15. Companys de ruta: evolució de les associacions paràsit-hoste. Per Mercedes Fernández.

12.00 - 12.45. El problema de la detecció de vida extraterrestre: mites, estafes i ciència . Per Juan Manuel García Ruiz.

De 13.00 - 14.00. S'establirà un col·loqui i un debat general amb els ponents.


Segur que podrem escoltar coses interessants.

Geolodia 2011

El proper diumenge 8 de maig s'organitza en tota Espanya el GEOLODIA, és una activitat promoguda per la SGE (Societat Geològica d'Espanya).


En la seva pàgina web la SGE explica l'objectiu d'aquest dia de la geologia:


"Los Geolodías pretenden acercar a la sociedad tanto la Geología como la profesión del geólogo. Consisten en una excursión de campo guiada por geólogos, totalmente gratuita y abierta a todo tipo de público. Se realiza en lugares interesantes por su entorno geológico, y se proporciona una información rigurosa a nivel divulgativo. Permite ver estos lugares con “ojos geológicos”, y vislumbrar algunos aspectos de como funciona la Tierra sobre la que vivimos y de cuyos recursos naturales dependemos totalmente. Es también una manera de sensibilizar a la población sobre la importancia y necesidad de proteger nuestro patrimonio geológico."


Com veieu una bona excusa per a passar un bon dia de camp.


Us fiquem el calendari general per a tota Espanya i els enllaços per a la programació de Castelló, València i Alacant.
Foto: Plegament en Sot de Chera