divendres, 24 de febrer de 2012

25a FIRA DE MINERALS

Ja fa 25 anys que de manera interrompuda es ve realitzant la Fira de Minerals de Castelló, organitzada pel GRUP GEODA. Aquest cap de setmana estarà de nou a la plaça de Santa Clara.

25 i 26 de febrer de 2012.
Plaça de Santa Clara.
Inauguració dia 25 a les 12h
Horari de 10 a 22h

Zeunerita sobre Goethita
Col·lecció Adrián Pesudo
Fotografia: Christian Rewitzer

dilluns, 20 de febrer de 2012

Les jornades de Ciències de la Terra en el planetari.

Aquest cap de setmana hem pogut escoltar a gent molt interessant en les conferències del planetari.
El divendres va obrir Josep María Mata, que va parlar del canvis climàtics en temps geològics. El dissabte David Brussi va fer una divertida conferència on vam poder veure algunes de les barbaritats geològiques que el cine de catàstrofes reflexa, i ens va transmetre la idea de que el cinema pot ser una eina educativa més. després Mª José Jurado, que està treballant en El Hierro, ens va comentar com estan les darreres novetats d'aquesta erupció i ens va passar imatges de com obtenen mostres del piroclasts que està llançant el volcà. Després del descans vam poder escoltar a Luis Balairón, sempre és un plaer escoltar a persones que saben tant. Ens va donar  molta informació de com estan afectant els efectes antròpics en les variacions climàtiques. La importància de prendre mesures per tal d'optimitzar recursos. Ens va comentar com treballen amb models de simulació en el subsistema atmosfera
El diumenge va obrir Manolo Canseco que ens va fer una descripció històrica de la mineria de Xovar, els minerals que es van explotar, y la descripció de les diferents mines que hi va haver, després vam escoltar a Ignacio Morell en una interessant conferència on es va parlar de la possibilitat de recarregar aqüífers, com i de quina manera s'ha de fer, l'aigua amb la que es pot fer i per a què fer-ho. També ens va parlar de la seva aplicació en la nostra província. Va tancar Juan António López, geòleg, que va viure de primera ma el terratrèmol de Lorca ja que viu allí. Ens va explicar com és la regió, per què va ser tant destructiu i com està Lorca en el moment actual.
Com tots els anys,  xerrades molt interessants organitzades pel Cefire de Castelló. Volem donar l'enhorabona a Sergio Mestre com a responsable de l'organització d'aquestes jornades.diumenge, 12 de febrer de 2012

X Jornades de Ciències de la Terra

El proper cap de setmana es faran en el Planetari de Castelló les X Jornades de Ciències de la Terra.
La conferència inaugural serà a càrrec de Josep María Mata, el dissabte sentirem a David Brussi parlant de volcans, a Mª José Jurado de El Hierro i Luis Balairón del canvi climàtic. El diumenge Manolo Canseco ens recordarà com era la mineria de Xòvar, Ignacio Morell parlarà de la recàrrega d'aqüífers i  tancarà Juan Antonio López amb el  terratrèmol de  Lorca.


diumenge, 5 de febrer de 2012

Per a poder seguir lluitant

Aquest és un blog on només fiquem notícies de ciències. Però en aquest cas anem a fer una excepció, perque sols amb una escola pública de qualitat podrem assegurar la igualtat d'oportunitats entre tots els ciutadans.
Nosaltres us donem el cor!.

dissabte, 4 de febrer de 2012

Avui és 4 de febrer.

Us fiquem un article que ha estat publicat en El País, parla sobre la millora en la tècnica de la seqüenciació de l'ADN i les seves conseqüències en els diagnòstics futurs de moltes malalties, el càncer entre elles.
Us fiquem un altre enllaç de testimonis de persones que han patit diferents tipus de càncer que s'ha publicat en El Mundo, i l'enllaç de la web de  l'AECC que ja ha complit 40 anys de funcionament.
Seguir investigant és la millor manera de combatre la malaltia.
Volem donar molts ànims a totes aquelles persones que estan en la lluita contra esta malaltia.