dimarts, 24 de febrer del 2015

dijous, 19 de febrer del 2015

Labo Cosmocaixa

El proper dilluns 23 de febrer els nostres alumnes de batxillerat de ciències realitzaran una activitat d'experimentació dins del programa Labo Cosmocaixa.

Aquest taller "Síntesi de fàrmacs" pretén que els alumnes es familiaritzen amb la investigació biomèdica.

Us posem:





dimecres, 18 de febrer del 2015

Ana, un jaciment viu.

PROMOCIÓ DE LA CULTURA CIENTÍFICA

DIVULGACIÓ DEL PATRIMONI PALEONTOLÒGIC

PROJECTE VILA-REAL - CINCTORRES.
ELS DINOSAURES DE CASTELLÓ




El dilluns 16 de febrer els diferents grups d'alumnes de 4t d'ESO del nostre centre van gaudir d'una conferència sobre els dinosauris en la província de Castelló, a càrrec de la paleontòloga Begoña Poza.
El dilluns 2 de març visitarem amb aquests alumnes Cinctorres i el jaciment Anna. Ens guiarà en aquesta visita Begoña Poza.
El dilluns 9 de març, ara un el nostre institut, els alumnes assistiran a un taller impartit per Begoña.
Volem agrair des del nostre departament l'atenció de Begoña Poza i Andrés Santos amb els nostres alumnes i la seua feina en la divulgació de la ciència.

diumenge, 15 de febrer del 2015

+ CIÈNCIA

Els dies 20 i 21 de febrer tindran lloc en el Planetari de Castelló una sèrie de conferències i tallers, organitzats pel CEFIRE de Castelló, relacionats amb la cultura científica.


Us posem el programa





Alli ens veurem!   

divendres, 6 de febrer del 2015

Nova tècnica en la lluita contra les malalties lligades a l'ADN mitocondrial

El passat 3 de febrer es va aprovar en el Parlament del Regne Unit l'autorització d'una nova tècnica de fecundació in vitro que intenta evitar malalties hereditàries lligades a l'ADN mitocondrial.
Encara és una tècnica experimental però obri portes a aquelles parelles que volen tenir un fill sa lliure d'aquestes greus malalties.

Us fiquem diversos enllaços. Un article de la publicació de la notícia en El País, una animació per a veure el procés, un article publicat en SINC i un article d'opinió molt interessant de Javier Sampedro.



http://elpais.com/elpais/2015/02/03/media/1422978753_979765.html


dilluns, 2 de febrer del 2015

El Chopo Cabecero del Remolinar

Aquest any hi ha un finalista en el concurs European Tree of the Year és el Chopo Cabecero del Remolinar.
Durant tot el mes de febrer podeu votar pel vostre candidat.
Aquest arbre està en la població de Aguilar del Alfambra en la província de Terol.
 
Us fiquem la candidatura de l'arbre i us animem a que el voteu.
 
 
 
 
 
"Teruel también existe"
 
 

Teràpies amb cèl·lules mare.

El passat 30 de gener es va presentar un treball de l'Hospital Gregorio Marañón. Un assaig amb cèl·lules mare cardíaques per tal de minimitzar la lesió després d'un infart.
 
La teràpia regenerativa no és sempre eficaç. Si s'aplica de forma immediata  a l'infart  la inflamació mata a les cèl·lules transfundides. Si s'aplica massa tard, la cicatriu ja s'ha consolidat
Fernández-Ávila explica que existeix una període que va del cinquè al desè dia posterior al infart. Aquest és el moment en el que, encara que s'hagen destruït cèl·lules musculars, “aún se preserva la estructura extracelular que da soporte a las células”, i s'ha vist que les  cèl·lules mare poden regenerar el cor, reduir la cicatriu i previndre una futura  insuficiència cardíaca.

Llegiu la noticia en El País.



Imátge de cèl·lules mare cardiaques   
HOSPITAL GREGORIO MARAÑON / CORETHERAPIX/ El País.