divendres, 13 de juliol de 2007

El final d'una simbiosi.

Us pengem una entrevista a la investigadora Amparo Latorre, de l'Institut Cavanilles de la Universitat de València, on parla de la que podria ser la primera substitució coneguda en una simbiosi.
"La explicación, simplificando mucho, es que parece ser que la vieja bacteria ya no es capaz de darle al pulgón lo que necesita. La vida acomodaticia dentro del insecto le ha hecho perder un número formidable de genes -tiene el número más pequeño jamás descrito-, lo que parece conducirla hacia la extinción. Su lugar sería ocupado por el nuevo microorganismo".
Latorre ha publicat els seus treballs en la revista Science.
Aquesta investigadora va fer una conferència molt interessant en la II Matinal de l'Evolució on va parlar de "L'evolució de la grandària del genoma i la complexitat dels organismes". Us fiquem també la pàgina del NCBI per si teniu curiositat per veure, entre altres coses, genomes que s'estan seqüenciant.

FOTO: EL PAIS

2 comentaris:

guillermo rubert ha dit...

Que tal l'estiu?
LA veritat és que en aquesta ultima entrada m'he perdut un poc en la simbiosi però serà falta de pràctica, jejje.
D'altra banda jo volia preguntar-vos on puc trobar la revista SCIENCE i preguntar-vos si només està en angles.
Espere que continueu posant entrades durant aquest estiu per a seguir informant-nos de les novetats científiques.
Que passeu un bon estiu!!! Gracies.

Ignasi i Pilar ha dit...

Hola Guillermo, perdona pel retràs. La revista Science sols la coneixem en anglès, pensem que la podràs trobar en la biblioteca de la UJI. Ficarem l'enllaç a la revista en LINKS d'interés.
Bon estiu!