dimarts, 25 de setembre de 2007

Un any més les "Jornades de geologia" a Vila-real.

El dia 24 de novembre, a partir de les 10 del matí, es faran una sèrie de conferències a la Caixa Rural de Vila-real dintre del curs "Mirem el nostre entorn. VIII Jornades de geologia a Vila-real " organitzat per Vicent Ginés del CEFIRE de Castelló.
Hi ha dues conferències ja confirmades: "La contaminació de l'aire a la Plana, Kioto i el seu acompliment" i "Penyagolosa, una visió fotogràfica". Aquestes conferències estaràn obertes al públic en general.

divendres, 21 de setembre de 2007

Quan una malaltia et borra els records.

Imagina que.... poc a poc no reconeixes els amics, els teus familiars més pròxims, que no recordes res, que tot allò que t'envolta t'és estrany i que sols l'amor i la dedicació d'unes persones que diuen que són la teua dona o el teu home o els teus fills o els teus nets fan que el món siga un lloc agradable.

Els familiars demanen més ajudes, més centres de dia, més residències,.... no ho oblidem!
Avui 21 de setembre és el dia mundial de l'Alzheimer.

dijous, 6 de setembre de 2007

Contant i escoltant històries!

Parlant d'evolució mireu un reportatge que ha penjat EL PAIS sobre el jaciment d'Atapuerca.
" Tal vez alguna generación más sabia que la presente vuelva a escuchar la voz de la naturaleza en el viento". Juan Luis Arsuaga.

Carlos Pau

Aquest any es commemora el 150è aniversari del naixement d'un dels botànics valencians més destacats, Carlos Pau. Pau va néixer a Sogorb en 1857. Va fer un gran treball sobre la flora espanyola i marroquina catalogant nombroses espècies i divulgant el seu treball en revistes, periòdics... Com diu Antoni Aguilella en la revista Mètode, quan recordem a aquestos botànics del nostre passat "no sols estem recordant el seu treball i la seva labor, sinó també una manera ben particular de posar en evidència les arrels del coneixement actual i l'evolució que ha seguit amb el pas del temps".

Centaurea paui

dimarts, 4 de setembre de 2007

Esperem que no quede en un Convenció més!

Com suposem que ja sabeu es celebra en Madrid del 3 al 14 de setembre la Vuitena Sessió de la Conferència de les Parts (COP 8) de la Convenció de les Nacions Unides de Lluita Contra la Desertificació (CNULD). La CNULD centra els seus treballs en la lluita contra la desertificació i la degradació de les terres. España és un del 191 païssos firmants.
Esperem que en aquesta ocassió hi haja alguna cosa més que paraules i els compromisos dels països siguen ferms.Us fiquem una sèrie d'enllaços relacionats.

FOTO: Wordpress

dissabte, 1 de setembre de 2007

El que pot fer una NEGLIGÈNCIA!!!!

Ja està controlat l'incendi de l'Alcalatén però sembla que ha arrassat més de 5.500 hectàrees. Us fiquem uns altres articles relacionats. I com sempre un parell d'imatges per a la reflexió.

FOTOS: LAS PROVINCIAS