dissabte, 19 d’abril del 2008

Aplicacions de la nanotecnologia en la medicina

Ahir va eixir la notícia de l'aplicació de microcàmeres per a l'estudi de l'interior de l'intestí gros. Aquestes microcàmeres ja s'estan utilitzant per a l'estudi de la primera part de l'aparell digestiu i ara s'ha aconseguit arribar fins al final. Aquesta tècnica de la càpsula endoscòpica se suma a les tècniques de la colonoscòpia tradicional i la virtual.
Us fiquem l'enllaç de la notícia, un text de l'any 2000 on ja es parlava d'aquesta tècnica i dues animacions una de la colonoscòpia virtual i una altra del funcionament de la càpsula endoscòpica.

Tumor vist amb la càmera endoscòpica.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt interessant!! ho he vist tot tot tot!! els videos de la colonoscopia,les parts de l'intestí etc.Si alguna vegada no sabeu que ficar d'entrada,podrieu ficar entrades d'aquests tipus,a mi la part de la medicina m'agrada molt i si n'hi han videos com aquests y explicació de parts d'organs o probes mèdiques millor que millor.

Així que ignasi no tanques el blog per favor!que si no seguidores com jo que visitariem?? us anime a seguir amb el blog,perque com ja t'he dit,es l'unic blog que visite de web de l'institut.

Un beset per als dos!

Ignasi i Pilar ha dit...

Moltes gràcies pels teus ànims i la teva participació.
Seguirem treballant amb la vostra col·laboració.
Besets
Ignasi i Pilar