dimecres, 31 de desembre del 2008

Què podem fer en un segon?

Aquest any tindrà un segon més!.
Un segon s´ha definit a partir de la duració del dia terrestre, és a dir, de la seva rotació: 1 segon és 1/86400 del dia. En un dia hi ha, per tant, 86.400 segons.
Però s'ha comprobat que la rotació de la Terra és un procés variable. Els moviments de l'escorça després de la glaciació i, fonamentalment, el frenat que produeixen les marees llunars en el nostre planeta, fan que el dia es faça, a poc a poc, més llarg.
En promedi, en l'últim segle, eixe augment ha estat de 1,7 mil·lisegons (per dia). Per aquesta raó, de tant en tant, s'introdueixen correccions per tal d'ajustar els temps dels rellotges atòmics amb el de la rotació terrestre.
L'última correcció es va introduir el 31 de desembre de l'any 2005.
Hi ha un article de Javier Armentia on podem trobar més informació.

Què podem fer amb eixe immens segon? Podem mirar, tocar, riure... Pot ser el millor siga aprofitar-lo i fer que l'abraç a la persona estimada es prolongue i es prolongue.... En qualsevol cas, no el perguem, ni eixe ni tots els que vindran a continuació i vivim aquest 2009 que entra, segon a segon, com si cadascun d'ells fos l'últim.
Bon any a tots!.

FOTO: BLOG Dibujando con la cámara de fotos

5 comentaris:

Guillermo Rubert ha dit...

Que curiós, cada dia és 1,7 mil·lisegons més llarg!!!!!!
FELIÇ 2009 parella!!!!

Ignasi i Pilar ha dit...

Gràcies Guillermo. Et desitgem també un molt bon any!!!

Anònim ha dit...

Siempre que queremos que alguien venga donde nosotros estamos decimos: "Hombre; si sólo estás a dos minutos de aquí". Pensad qué sería decirle: "¡Sólo estás a un segundo!". La inmediatez absoluta.
Pero como muy bien decís vosotros, un segundo también puede significar que el tiempo se pueda parar, para lo bueno... y para lo malo. Un segundo puede ser eterno y tremendamente fugaz a la vez para amar y para sufrir.
¡Viva papá Einstein y su teoría de la relatividad!
Se nos ha regalado un segundo, quizá un antes y un después en nuestras vidas, ¡aprovechémoslo!

Guapos, guapos. Os quiero.

Ignasi i Pilar ha dit...

Gracias por el comentario.
Un beso de más de un segundo!!!!

Support IT ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.