diumenge, 17 de maig del 2009

VI Matinal de l'Evolució.

Ahir dissabte 16 de maig va tindre lloc la VI Matinal de l'Evolució en el Jardí Botànic de València. Vam poder escoltar tres conferències: "Lamarck en l'ensenyament de la teoria evolutiva" per Agustí Camós, "Dificultats de l'aprenentatge de l'evolució: respostes des de la investigació en didàctica de la biologia" per Óscar Barberà i "Entre ciència i fe. El pensament religiós de Charles Darwin" per Martí Domínguez.
Agustí Camós és l'autor de la traducció al català de l'obra de Lamarck "Philosophie Zoologique" i ens va parlar de Lamarck no sols un científic desconegut sino en ocasions menyspreat. Va fer un repàs de la seva vida, la seva obra i la importància de les seves idees. I al final va comentar alguns dels errors dels llibres de text en relació a Lamarck.
Óscar Barberà va centrar la seva xerrada en la importància de tractar l'evolució en l'ensenyament de la biologia. Va reflexionar sobre la frase de P. Medawar “per a un biòleg, l'alternativa a pensar en termes evolutius és no pensar” .
Martí Domínguez, director de la revista Mètode, va repassar la biografia de Darwin i ens va parlar en concret de la seva Autobiografia, la seva meticulosa forma de treballar, els seus pensaments religiosos i la relació familiar amb la dona i els fills...
En acabar les conferències, va haver un debat obert on es van sentir qüestions i reflexions del públic assistent.
L'acte va estar organitzat per Juli Peretó, Mª José Lorente, Andrés Moya i Vicent Roca.

Aquesta Matinal ens va permetre trobar companys, amics i vam tenir el plaer de poder conèixer de forma real a companys virtuals com ara Pedro, Vicky i Manuel Mª.

Una bona forma de passar el matí d'un dissabte de maig.

5 comentaris:

Alberto Ibáñez i Mezquita ha dit...

Moltes gràcies. M'ha fet molta il·lusió el vostre comentari. Tranquils que no em perdreu de vista, intentaré anar de tant en tant! Doncs no res, que vaja bé la setmana de festes, jo hauré d'estudiar! Una forta abraçada.

Guillermo Rubert ha dit...

Vos vaig veure el divendres en el bar del costat de ma casa amb teresa, begonya i companyia, jejejjeje. Tampoc us perdeu les festes!!! ejejjeeje Jo no podre anar ni a la nit de la xulla.... jejeje. Que us vaja bé esta setmaneta de FESTES i anims per a la recta final!!!

Ignasi i Pilar ha dit...

Gràcies Alberto pel comentari!. Molts ànims que ja queda poc.
Guillermo!!!, suposem que ja t'hauràs imatginat que era una reunió absolutament de treball !!!!. Gràcies pel comentari.

Alberto Ibáñez i Mezquita ha dit...

Aquest matí he rebut el següent correu:

DUES "LLUNES" AL CEL
El 27 d'agost, a mitjanit i 30 minuts, mirar al cel.
El planeta Mart serà l'estrella més brillant al cel.
Serà tan gran com la lluna plena.
Mart serà a 34,65 milions de milles (55,75 milions de quilòmetres) de la Terra.
No us ho perdeu. Sembla que els ulls nus, serà com si la Terra tingués 2 Llunes! La propera vegada que aquest esdeveniment és produira esta previst per a
l'any 2287!

Llàstima que siga Agost perquè podria organitzar-se alguna quedada al centre i pujar al "terrat" a mirar pel telescopi...jsjsjs! Que vaja bé!

Ignasi i Pilar ha dit...

Alberto la notícia no és certa, el que ocorrerà eixa nit és que la Lluna ocultarà a Antares però des de l'Espanya peninsular això no es podrà veure perque quan passe ja estaran el dos astres ocults per la línea de l'horitzó. Durant el mes d'agost del que sí que podrem gaudir és d'un Júpiter molt brillant i que podrem observar durant tota la nit.