dilluns, 14 de desembre del 2009

Conferències en el Planetari.

El dissabte passat vam assistir a les conferències del Planetari que amb el títol "Commemoració any de Darwin " va organitzar el CEFIRE de Castelló.
Vam poder escoltar tres conferències i treballs presentats per diferents centre educatius.
La primera conferència va ser "Trayectorias evolutivas de la complejidad biológica" de Diego Rasskin. Va començar la seva xerrada amb la frase de Jorge Wagensberg "Entre la primera bacteria y Shakespeare... algo ha tenido que ocurrir" i ens va parlar de la complexitat, de la teoria dels morfoespais, de les possibilitats que hi ha de construir una estructura, de les formes possibles i reals, de la importància de la modularitat en l'evolució... Una visió molt interessant.
La segona va ser "La evolución en los tribunales, del árbol de la vida al caso Maeso" de Fernando González Candelas. Fernando González va formar part de la comissió científica que van treballar en el cas Maeso. Ens va descriure, en una conferència interessantíssima, el treball que van dur a terme per tal de poder determinar la font del contagi, quan va començar, quins pacients eren del brot i quins no i, el més important, quan s'havia infectat cada pacient i quan s'havia infectat Maeso. Ens va explicar com van poder determinar, sense cap possibilitat de dubte, que el causant era Maeso. Van fer un gran treball. En aquesta ocasió la ciència ha ajudat a fer justícia!.
Per la vesprada l'IES Ribalta ens va presentar la seva revista i el monogràfic de Darwin que han publicat, l'IES Ramón Cid, de Benicarló, ens van mostrar com han plantejat un treball per a l'assignatura de CMC amb Darwin i l'Origen de les espècies com a tema i el CEIP Carles Selma, un centre CAES de Castelló, ens van mostrar el magnífic treball que han fet amb Darwin com a excusa, enhorabona als professors i alumnes del Carles Selma, un molt bon treball.
Vam tancar la jornada amb Víctor Navarro que ens va parlar del context històric del treball de Darwin amb la conferència "El contexto histórico-científico de la obra de Charles Darwin".

Una jornada força interessant.

Us fiquem l'entrada del Blog Àmbit Científic del CEFIRE os es parla d'aquesta jornada.

2 comentaris:

Ignasi i Pilar ha dit...

OK.Sorry.
This is only a High School blog and the news are for our students.

Ignasi i Pilar ha dit...

Please look at: http://cienciesenelbroch.blogspot.com/2009/12/aco-es-sols-un-blog-de-biologia-i.html