dissabte, 30 de gener del 2010

"La montaña sagrada"

Ahir Jason Webster va presentar el seu llibre "La montaña sagrada" a la Sala d'actes de la UNED en un acte organitzat pel Centre Excursionista de Vila-real.
Ens va parlar de la seva vida, de com va nàixer el llibre i del seu amor per les terres de l'interior de Castellò. Ens va voler transmetre els seus sentiments, de que ell no es el posseïdor de la terra sinó que la terra el posseïx a ell. Del valor d'una cultura centenària que s'està perdent ofegada per la pressa de la societat actual. " Si perdemos las historias, la cultura de la gente, perdemos algo de gran valor, es como si tierra se secara".
Estem apartant-nos de la terra, llegint aquest llibre potser puguem fer un viatge en l'espai i en el temps i tornar al punt que no haguérem hagut de deixar.

"Es la historia de cómo aprendimos cosas de la tierra tocándola con los dedos, sus misterios y sus ciclos, sus peligros y sus dones. Y es la historia de cómo nuestras vidas se fundieron con la montaña".
"La montaña sagrada". Jason Webster

2 comentaris:

Adrián Mancebo ha dit...

Em costa creure que a aquest home li agrade tant Castello, hi llocs molt mes bonics no? jaja
M'interessen les conferencies que puga haver-hi per aci prop sobre biologia, espere que si fan alguna que m'agrada puga anar. Seguiu informantnos. Graciess

Ignasi i Pilar ha dit...

A vegades no valorem com cal allò que tenim més a prop.
De tot el que ens anem enterant ja us informarem.
Besets.