dijous, 1 d’abril del 2010

Un matí per la ciència.

El dimarts dia 30 de març vam tenir la I Jornada Científica-Tecnològica en el nostre institut.
Vam escoltar tres conferències.
En primer lloc vam escoltar a Josep Carda Usó, director del Parc Natural de Penyagolosa. Ens va parlar dels primers parcs naturals, de per què s'estableix un parc natural, dels parcs naturals de la nostra Comunitat i del de Penyagolosa en particular.
En segon lloc Andrea Jaime Albalat, enginyera aeroespacial, ens va presentar en que consisteix el seu treball, quins són els seus camps d'estudi, com és el dia a dia dels astronautes en l'espai, de l'agència ESA i de la NASA. Us fiquem la seva presentació on trobareu enllaços per si voleu aprofundir en el tema.
Van tancar l'acte Andrés Santos Cubedo i Begoña Poza Falset paleontòlegs de l'Institut Català de Paleontologia (ICP). Ens van parlar del treball del paleontòleg en el camp i en el laboratori i també dels jaciments de dinosauris de la província de Castelló.

Per a que aquesta activitat fóra possible ens vam implicar vàrios departaments. Els de Tecnologia, Física i Química i Biologia i Geologia, amb Arancha, Ana, Juanlu, Sonia, Llorenç, Josep, Mari Eli, Enrique, Concha, Sergi i nosaltres. I com no, vam tenir el recolçament de la directiva amb Lucía davant davant...

Volem agrair d'una forma molt especial a Chus, Ricard i Feli, professors de l'IES Miralcamp, i als seus alumnes que van passar el matí amb nosaltres. Felicitar-los per l'interés que van mostrar al llarg de tota la jornada.
Moltes gràcies !!!!

A Josep, Andrea, Andrés i Begoña els agraïm la seva desinteressada col·laboració, els ànims que van donar als alumnes assistens per a que seguiren el seu somni i per lo bé que van transmetre la passió per la ciència.
Moltíssimes gràcies als quatre !!!!

3 comentaris:

Ava Gardner ha dit...

¡Enhorabuena!

La verdad es que desgraciadamente no pude pasar a ver ninguna de las conferencias porque andaba por ahí pendiente de los talleres de la Semana Cultural (alumnos, materiales, aulas etc.).

Pero, como siempre, sé que vuestra labor ha sido encomiable, y para el curso que viene, como dijo Sergi, debemos hacerlo mucho más grande, con más conferencias y con toda la publicidad que haga falta.

Porque la ciencia, bien llevada, puede y debe llegar a todos. Esa es nuestra misión y pondremos en el empeño todos los recursos que hagan falta.

Gracias. Guapos, guapos, os quiero.

Andrea Jaime ha dit...

Moltes gracies a tots vosaltres!!
Vaig disfrutar molt del dia :) i teniu uns alumnes molt macos!!! :) :) espere que algun dia algun d'eixos xics i xiques trobe la seva vertadera passió a la vida i la disfrute cada dia.

Espere tornar a coincidir amb algu de vosaltres prompte i enhorabona per aquest tipus d'iniciatives!!


PD: perdoneu per les faltes al ppt de la presentació, jeje!!

Ignasi i Pilar ha dit...

Moltes gràcies a les dues.
Andrea va estar un plaer escoltar-te i veure la passió amb que explicaves el que fas.
Et desitgem tota la sort del món i esperem tornar a trobar-nos aviat.
Molts bessets.