divendres, 25 de febrer de 2011

Un cap de setmana pel planetari.

El cap de setmana passat vam poder escoltar una sèrie d'interessants conferències dins de les IX Jornades de Ciències de la Terra.
Vam començar el divendres amb Carme Prats, coordinadora del mNACTEC, ens va deixar impressionats amb el treball que desenvolupa aquesta xarxa de museus per tota Catalunya.
El dissabte pel matí vam sentir a Francisco Ruíz Sánchez que ens va parlar dels seus treballs en l'estudi de la fauna del Miocè del jaciments de Ribesalbes-Alcora. Després Vicent Cardona ens va convidar a fer un recorregut pels llocs i punts d'interès geològic de la província de Castelló, i vam acabar el matí sentint a Francisco Sóñora Luna que ens va parlar del canvi climàtic, del seu projecte CLIMÁNTICA i de la importància de fer ciutadans amb bons hàbits, respectuosos amb el medi i amb una forta consciència social.
Dels tallers de la vesprada vam poder assistir al de climàntica que van organitzar Mercedes Rodríguez i Raquel Tritiño i a l'organitzat per l 'AEPECT impartit per Vicenta Vidal i Pau Renard on ens van mostrar pràctiques que podem trobar en la pàgina de Earth learning idea.
Molt interessants tots dos, vam poder fer una sèrie de pràctiques i activitats que podem fer en els nostres instituts.
El diumenge començarem amb l'homenatge a Carmina Virgili. Escoltarem la seva conferència "Les crisis, desastres o renovacions ?". Ens va deixar meravellats la seva vitalitat.
Després vam sentir a Carlos Martínez, deu ser l'únic geòleg que pot fer que un tema, en principi , tan poc atractiu com els Conodonts i les últimes novetats sobre la possible morfologia dels animals als que pertanyen i la seva classificació siga realment interessant i entretingut.
Vam acabar el matí escoltant a Jose María Bermúdez de Castro. Ens parlà de l'evolució humana en Europa i de les últimes troballes fetes en Atapuerca.
Un cap de setmana on vam poder retrobar a gent coneguda i escoltar conferències realment interessants.

Taller de climàntica