diumenge, 23 d’octubre del 2011

Canvi de paradigma, neurogènesi

Joseph Altman, Arturo Álvarez-Buylla i Giacomo Rizzolatti han estat guardonats amb el Premi Príncep d'Astúries d'Investigació Científica i Tècnica 2011.

Els tres neurobiolegs són considerats referents mundials de la neurobiologia per haver proporcionat proves sòlides per a la regeneració de neurones en cervells adults (neurogènesi) i pel descobriment de les anomenades neurones espill.

Els científics Altman i Álvarez Buylla han obert el camp de la neurogènesi adulta. Es tracta d'un canvi de paradigma, que les neurones eren incapaces de regenerar-se era pràcticament un dogma.

Les seues investigacions possiblement obriran en un futur vies a una nova generació de tractaments per a combatre malalties neurodegeneratives o associades al cervell, com l'Alzheimer, el Parkinson o l'Autisme. I el que és molt important en investigació científica, els seus descobriments aporten nous coneixements que animen a seguir investigant.

"... la simple promoción del conocimiento con el fomento a la imaginación, la exploración y la creatividad, es lo que hace a los pueblos grandes. "



2 comentaris:

Guillermo Rubert ha dit...

Hola parella, com va??

Res, volia comentar-vos, que aquesta setmana passada en la UPV va ser la setmana de la ciència.

S'organitzaren una sèrie de conferències de molts tipus i algus tallers. Vaig coseguir plaça per a tres conferències: Alquimia entre fogons, Funcionarà aquest circuit en l'espai?, i Pols d'esteles, i la veritat és que van estar molt pero que molt bé les tres.

Vos ho dic per si vos interessen per a l'any que vé, ja que es veu que aquesta setmana es celebra tots els anys. És evident que les reserves són per al públic en general (no cal ser membre de la universitat), la noticia roin és que les places són limitades i s'escoten de seguida. Ací us deixe un enllaça per a que li pegeu una ullada, i si vos interessa, quan m'enterara de quan són a l'any que ve, vos ho dic.

Un abraç!!

Guillermo Rubert ha dit...

L'enllaç (quin cap el meu): http://www.upv.es/semanadelaciencia/scyt-ciencia-para-todos-va.html