dijous, 1 de desembre de 2011

Dia mundial del SIDA

Avui, 1 de desembre, és el Dia Mundial del SIDA.
Ja fa 30 anys del primer cas de VIH, per aquesta raó diferents col·lectius fan actes i llancen campanyes per a seguir informant i conscienciant.
S'ha avançat molt en el control de la malaltia, en els països rics, però queda combatre la discriminació que duu associada i fer que la medicació, els retrovirals, puguen arribar a tots els malalts siguen del país que siguen.
Us fiquem un article de El País, on parla de la importància dels preservatius com a mesura preventiva. Un altre del SINC, on parla d'estudis genètics lligats a la malaltia.
Us fiquem també un article sobre la campanya per a la no discriminació dels malalts feta per la Red Comunitaria sobre el VIH y sida del Estado español (REDVIH) i també l'enllaç al programa de rtve Informe Semanal que va emetre el reportatge "Conviviendo con el VIH"


Aquesta nit a les 21:00 hores en TVE 2 podreu veure el reportatge fet per David Trueba Positive generation. On s'explica el treball de sensibilització Metges Sense Fronteres en Zimbabwe i recull testimonis sobre la seva lluita per un futur sense SIDA.