dilluns, 17 de febrer de 2014

Un cap de setmana especial

Aquest cap de setmana hem pogut gaudir de les conferències i tallers del les XII Jornades de Ciències de la Terra.
 
Va començar Emilio Pedrinaci donant-nos 10 raons per a incrementar la divulgació científica. Té tota la raó, com ens deia "No es posible entender la historia de la Tierra y de la vida sin las Ciencias de la Tierra".
La primera conferència del dissabte va ser la de Jesús Martínez Frías que ens va parlar de les darreres investigacions lligades al planeta Mart. Molt interessant
Andrés Santos ens va parlar de noves tècniques per a obtenir imatges en 3D i la possibilitat de fer fantàstiques rèpliques per a utilitzar amb els alumnes. Va tancar les conferències del dissabte pel matí Javier Cabello Piñar que ens va parlar de la relació del canvi global i l'educació. La importància del ciutadà per la ciència de la sostenibilitat. i l'impacte que hauria de tenir la ciència sobre la política i la gestió.
 
Per la vesprada es van treballar els 4 tallers programats. Estudi de minerals, de jacints, es va presentar La Mandarina de Newton i com utilitzar el teatre com a eina per a la divulgació.
 
El diumenge va iniciar Juan Miguel Casanova amb una interessant conferència sobre el domo de Pinós. Jose F Moreno ens va parlar de les noves formes d'estudiar la Terra amb els sistemes de satèl·lits i com eixes noves tècniques ens permeten un estudi global del planeta. Ens va explicar com poden arribar a apreciar increments en els oceans de 3mm. Sorprenent .
David Molinos va presentar després el projecte Fènix Verd.
Va tancar les jornades Eulàlia Massana amb una conferència molt interessant en la que ens va parlar de la tectònica recent en la Península Ibérica i els estudis de les falles d'Espanya i de la nostra Comunitat. Va parlar de la falla d'Amposta i del projecte Castor.
Un cap de setmana ple de ciència.
Agrair a Sergio Mestre, del CEFIRE de Castelló, per tot el treball que implica posar en funcionament aquestes jornades.

Curiosity.

2 comentaris:

Sergio Mestre ha dit...

Agradeceros a vosotros vuestra colaboración y por supuesto vuestra crónica.

Anònim ha dit...

Gràcies per la crònica dels què no vam poder assistir.