Quan es combinen en un alt grau els tres factors que determinen un risc geològic, és a dir, la perillositat, la vulnerabilitat i l'exposició tenim com a resultat una calamitat.
Si el teu país està en una zona d'alt risc sísmic, com la zona del Carib, la pobresa fa que les construccions siguen molt febles i ens trobem en les proximitats d'una ciutat molt poblada i ahí, just ahí, és on es dóna l'epicentre d'un sisme superficial de magnitud 7,1 la desgràcia és enorme i els morts es contaran per centenars. Això és el que ha passat en Haití.
Una gran part del país ha quedat arrasada.Un sisme no es pot evitar però les seves conseqüències es poden reduir.
Us fiquem informació que ha eixit en El País, imatges de la catàstrofe publicades en El Mundo , vistes des de l'aire i a més l'enllaç al Centre Sismològic Euro-Mediterrani (EMSC)
Trobareu molta informació en aquesta entrada de Manel Collado del seu Bloc BioGeo a l'aula.
4 comentaris:
Hola companys,
Una informació molt eloqüent, il·lustrativa i senzilla que, tanmateix, transmet la gravetat dels fets d'una manera clara i descriptiva a partir de l'equació.
Bon any!
Una abraçada
Moltes gràcies Manel pel teu comentari.
Ens hem permés la llicència d'enllaçar la teva entrada de terratrèmols. És fantàstica.
Una abraçada i esperem veure'ns aviat.
Nooo,més temari de sismes amb la seva vulnerabilitat,perillositat etc!! he tingut exàmen de ctm d'aixó,no puc soportar-ho més!!!jajaj.Veus ignasi com teniu que seguir ficant noticies en el blog??les ciències no poden quedar-se sense representació en la pàgina de l'institut!!
ens veiem en l'institut com cada dia!
Ànims Carmen, si és que us encanten els exàmens !!!!!.
Gràcies pel comentari.
Besets i fins demà.
Publica un comentari a l'entrada