dimarts, 6 de març de 2007

Estudi de la Dorsal Atlàntica.

Una nova expedició científica estudiarà un punt concret de la Dorsal Atlàntica. El geofísic britànic Roger C. Searle, de la Universitat de Durham, des del vaixell oceanogràfic del Regne Unit RRS James Cook ha comentat en qué consistirà l'estudi:
"Searle explica que esta campaña trata de encontrar una respuesta a un hallazgo muy singular: el desplazamiento de placas en el medio del Atlántico hace que, al separarse, se forme constantemente una gran grieta que enseguida ocupa el magma volcánico que emerge de las profundidades y va formando el suelo oceánico. Pero existe una zona a casi 5.000 metros de profundidad, en mitad del océano, en que esto no se produce y hay como un agujero en la corteza terrestre. Los científicos dicen que puede ser como una ventana al centro de la Tierra."
EL PAIS. 06/03/2007

Us fiquem la pàgina a la que fa referència l'article. Us recomanem que "navegueu" per ella ja que conté informació sobre temes relacionats amb Ciències de la Terra.

2 comentaris:

guillermo rubert ha dit...

Sense dubte una expedició molt interessant.Jo pensava que s'estaria formant una fossa oceanica però crec que és impossible ja que aquesta esprodueix en el xoc de plaques i no en la separació, però de totes formes esperem que aquesta expedició aporte resultats importants.Farem el seguiment

Ignasi i Pilar ha dit...

Com molt bé has dit el que van a estudiar és una zona de dorsal, és a dir una zona de separació entre plaques. Concretament van a estudiar un punt de la zona central de la dorsal, del Rift, l'esquerda a través de la qual ix el material procedent del mantell. Com saps, les fosses són formacions que trobem en zones de subducció. Pots veure esquemes de dorsals i de subducció en la pàgina web.