dijous, 5 de juny del 2008

Atrapats al gel.

Avuí 5 de maig, Dia Mundial del Medi Ambient, pot ser un bon dia per alegrar-nos de l'arribada a Castelló d'un programa d'activitats que no us podeu perdre.
Des del dia 28 de maig i fins al 6 de juliol hi ha en el Museu de Belles Arts de Castelló una exposició: "Atrapats al gel", organitzada per la Fundació Caixa Catalunya, on podrem reviure la llegendària expedició de sir Ernest Shackleton a l'Antàrtida amb les fotografies de Frank Hurley com a prova gràfica de l'èpica aventura.
L'exposició documenta un dels més increïbles episodis de supervivència en la història de les expedicions de tots els temps: el viatge a l'Antàrtida de sir Ernest Shackleton i la seva l'expedició amb el vaixell Endurance. Una història de valor i lleialtat.

"Como jefe de una expeción científica, yo elegiría a Scott; para un raid polar rápido y eficaz, a Amundsen; pero en medio de la adversidad, cuando no ves salida, ponte de rodillas y reza para que te envíen a Schackleton". (Raymond Priestley, mariner sota les ordres dels tres "grans" del Pol Sud)

Juntament amb l'exposició es faran un cicle de conferències i la projecció d'un cicle de pel·lícules documentals a quina més interessant. Us fiquem el programa.

FOTO: Frank Hurley

"Se buscan hombres para un viaje peligroso. Sueldo bajo. Mucho frío. Largos meses de completa oscuridad. Constante peligro. No se asegura el retorno con vida. Honor y reconocimiento en caso de éxito".

Anunci publicat per Shackleton en els diaris britànics en 1913 per a reclutar mariners per a la seva expedició.

Qui s'apunta?

2 comentaris:

Sergio Mestre ha dit...

Fantástica exposición. Muy recomendable, termino de publicar una entrada en nuestro blog, lástima no haber revisado el vuestro antes. Un saludo

Ignasi i Pilar ha dit...

Lo importante es difundir entre todos esta noticia y que se entere el máximo de gente posible para que puedan disfrutar de la exposición, las conferencias y las proyecciones.
Nos vemos pronto.
Un abrazo!