dijous, 12 de febrer de 2009

Bicentenari del naixement de Darwin

Avui fa 200 anys que va nàixer Charles Darwin.
Per tot el món durant aquest any 2009 es fan celebracions, exposicions, cicles de conferències... per tal de commemorar aquest fet i també que en novembre farà 150 anys de la publicació del seu famós llibre "L'origen de les espècies".
Podeu mirar totes les entrades que els diferents blogs de ciències que tenim enllaçats fan per tal de celebrar aquesta data.
També us recomanem l'article que ha publicat El País, la pàgina web que ha ficat avui en funcionament el CSIC "Darwin2009" , una presentació de El Mundo , que ja va penjar José Luis Sánchez en el seu Blog BIOGEO , i també que seguiu les notícies que aniran eixint al llarg de tot aquest any.
Darwin en la seva autobiografia dia d'ell mateix:


"Mi éxito como hombre de ciencia, cualquiera que sea la altura que haya alcanzado, ha sido determinado, en la medida que puedo juzgar, por complejas y diversas cualidades mentales. De ellas, las más importantes han sido: la pasión por la ciencia, paciencia ilimitada para reflexionar largamente sobre cualquier tema, laboriosidad en la observación y recolección de datos, y una mediana dosis de inventiva así como de sentido común. Con una facultades tan ordinarias como las que poseo, es verdaderamente sorprendente que haya influido en grado considerable sobre las creencias de los científicos respecto a algunos puntos importantes".


I 200 anys després seguim parlant d'ell i estudiant el seu llegat!.