dijous, 14 d’abril de 2011

II Jornada Científica Tecnològica

El proper dimarts 19 d'abril es farà la II Jornada Científica Tecnològica organitzada pel nostre institut. Aquest any hi ha tres conferències:

La Investigació en un Centre Tecnològic” per Na Mª Jesús Ibáñez (10:00-11:00)

Veterinària” per Na Mª Jesús Sánchez Valero (11:30-12:30)

"Amb química, per favor!” per En Fernando Latre David (12:30-13:30)


Mª Jesús Ibáñez és doctora en Enginyeria Química per la Universitat Jaume I de Castelló. Llicenciada en Ciències Químiques, especialitat Química Industrial per la Universitat de València. Màster en Higiene Industrial per la Universitat Jaume I de Castelló.


Mª Jesús Sánchez Valero és llicenciada en veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitat de petits animals. Va començar la seua carrera professional l´any 2007 en l´hospital Clínic Veterinari “Vet´s gat i gos” en Manresa (Barcelona) i fins ara ha estat treballant com a veterinària clínica amb animals de companyia. Ha estat com a veterinària visitant en l´Hospital Clínic Veterinari de la Universitat Autònoma de Barcelona i ha treballat com a voluntària en la reserva de mamífers marins WDCS (Whale and Dolphin Conservation Society) en Escòcia i en l´hospital de foques “Zeehondencreche” en Holanda.


Fernando Latre David és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de València. Catedràtic de Física i Química de l’Institut Penyagolosa de Castelló. Ha sigut professor a l’Institut Tàrrega de Vila-real. Director de l’Institut d’Albaida. Professor de Química del Col·legi Universitari de Castelló (CUC), actualment UJI. Director de l’Escola de Ceràmica de l’Alcora. Preparador d’alumnes per a l’Olimpiada de Química al llarg de molts anys. Organitzador de la XXI Olimpiada Nacional de Química a Castelló l’any 2008, com també de la final internacional de l’Olimpiada Iberoamericana al 2004.


Us convidem a tots a assitir a les conferències.


dimecres, 13 d’abril de 2011

"Un segundo puede ser una eternidad ".

Ja ha passat el Simposium i com sempre hem pogut veure projeccions molt interessants, la qualitat de fotos en macro, gaudir d'escoltar les aventures de Jordi Bas, aprendre amb el que ens van mostrar Marcos Meider, José Fernández o José Benito.

El dissabte vam escoltar a Begoña Poza i la seva xerrada sobre el jaciment de Fumanya o els treballs de sorolls de cetacis, presentat per José Antonio Esteban.

Vam veure els originals treballs de Eduardo Blanco i altres passes com el de Francisco Márquez, Joan Roca, Fran Nieto, Mariano Cano, Javier Marcos...

Tato Roses ens va contar les seves aventures al fer la Transpirenenca en bici.

Vam acabar el diumenge amb un crit de reivindicació i admirant el treball de un fotògraf d'importància internacional.

El crit el va llençar Erwan Grey, Julio Tudela, sobre el Nepal. La població nepalí està patint un genocidi del que res sentim, com ell dia "lo que se ve se sabe", ell va ser en el Simposium la veu de tots aquells que no poden parlar. La ONU ha abandonat el país i ha deixat a la població desprotegida. Una foto, una imatge, pot canviar el món, "un segundo puede ser una eternidad".

Vam acabar el diumenge admirant el treball de Kike Calvo. Va animar a tots a seguir els seus somnis i ens va anar parlant del seu treball al llarg d'aquests anys. La tècnica no és el més important, segons ell, la mirada és allò essencial en un fotògraf.


Si voleu saber més sobre el Simposium mireu l'enllaç al blog de l'Àmbit Científic.
FOTO: Erwan Grey

dilluns, 4 d’abril de 2011

Simposium 2011

El proper cap de setmana tindrà lloc en l'auditori municipal del nostre poble , com ja es tradició, el VIII Simposium de natura i de fotografia organitzat per EDC- Natura-Fundació Omacha.

Comencen les activitats els dia 7 amb l'obertura del Simposium i s'acaben el dia 10 a migdia.

Molts alumnes del nostre institut han participat en el concurs de fotografia i dos han quedat finalistes, María Sebastián Fuertes i Aitor Albella Braceros, enhorabona al dos i a tota la resta de alumnes que han participat.

Us fiquem el programa.

En el Simposium, com sempre, podrem veure i escoltar coses interessants.


Animeu-vos a venir!!!.

dissabte, 2 d’abril de 2011

XX ANIVERSARI DE LA RESERVA MARINA DE LES ILLES COLUMBRETES

Amb motiu d'aquest aniversari tindran lloc en l'Edifici Hucha (C/ Enmig 82, Castelló) una sèrie de xerrades entre els dies 7 d'abril i 26 de maig.

  • 7 abril. La reserva marina de Les Illes Columbretes, 20 anys de gestió de la Secretaria General del Mar. Presentació del cicle de xerrades amb motiu del XX aniversari de la reserva marina.
  • 14 abril. Columbretes i les seues algues: oasis en el degradat Mediterrani. Enric Ballesteros. Consell Superior d'Investigacions Científiques.
  • 28 abril. Les peculiaritats de la biodiversitat marina de les Illes Columbretes. José Templado. Consell Superior d'Investigacions Científiques.
  • 5 maig. Les restes arqueològiques subaquàtiques en les Illes Columbretes: evidències del pas de gent i vaixells. Asunción Fernández. Centre d'Arqueologia Subaquàtica de la Comunitat Valenciana.
  • 12 maig. Efectes de 20 anys de protecció sobre la llangosta roja Palinurus elephas en la reserva marina de les Illes Columbretes. Raquel Goñi. Institut Espanyol d'Oceanografia.
  • 19 maig. Els cetacis de la reserva marina de les Illes Columbretes: 20 anys d'avistaments. Roque Belenguer. Biòleg.
  • 26 maig. Els boscos de gorgònies en les Illes Columbretes. Cristina Linares. Universitat de Barcelona.