El que sabem dels cicles solars és el que hem llegit en diferents articles de la NASA.
Fa molts anys que es registren i es descriuen cicles en l'actitvitat del Sol. Sembla que els cicles solar tenen una durada de 10-11 anys i que cap al 2010-2011 pareix que tindrem un cicle solar dels més intensos registrats.
Hem ficat en LINKS d'interés la pàgina web de la NASA i de l'Institut d'Astrofísica de Canàries i et donem altres adreçes que et poden resultar curioses:
http://ciencia.nasa.gov/headlines/y2006/21dec_cycle24.htm
http://www.lanasa.net/
http://ciencia.nasa.gov/headlines/y2006/10mar_stormwarning.htm
http://www.iac.es/boletinpalma/diciembre2006/index.htm
http://www.bornet.es/notic/Ciencias_de_la_Tierra_y_Climatologia/170101020741.shtml
http://www.espacioprofundo.com.ar/
Respecte a les aurores polars t'afegim un article de David Navarro i Benjamín Montesinos que pensem que t'aclarirà dubtes. Fixa't que és un weblog.
http://weblogs.madrimasd.org/astrofisica/archive/2006/09/01/39329.aspx
I per a que no sols siguen paraules , què tal una imatge?.
1 comentari:
Al final les aurores són una conseqüencia dels canvis de l'activitat solar. Aquestos canvis també estan relacionats amb els canvis climatics, tot està relacionat jejeje. Ens tindrem que preparar per a les conseqüencies en les noves tecnologies. Són molt interesants aquests enllaços que hau facilitat, ja les miraré en més detalls però pareixen molt bones.Gracies per tot i espere que aquestes noticies no només m'interesen a mi. La foto, com les de les aurores, molt impressionant.
Sou el millors
Publica un comentari a l'entrada