dimecres, 31 de gener del 2007

PRIMAVERA EN EL ÁRTICO.


JOSÉ ÁNGEL MARTOS. EL PAÍS - 31/01/2007
Nuevos datos confirman el calentamiento del Océano Polar hace 55 millones de años.
A 1.720 metros bajo el nivel del Océano Polar Ártico, en la cordillera submarina de Lomonosov, descansan las pruebas de que el Polo Norte no siempre estuvo helado.
La expedición ACEX (Prospección de Sedimentos Árticos), formada por un equipo internacional de científicos, publicó sus sorprendentes conclusiones en junio pasado en Nature.Una de las codirectoras del grupo, Kathryn Moran, visitó recientemente Barcelona para hablar de su trabajo en vísperas del inicio del Año Internacional de los Polos, el próximo mes de marzo. "Lo que encontramos allí fue un bello depósito continuo de sedimentos que es en sí mismo un registro climático de una época en que los gases de efecto invernadero determinaban el clima de la Tierra", explica esta veterana en las expediciones geológicas al Ártico.

El barco con la torre perforadora en el Ártico.

3 comentaris:

Guillermo Rubert ha dit...

La veritat és que costa creure que els pols hagen estat fosos alguna vegada però a aquest ritme, no tardarem molt en veure'ls fosos.
Ès important que tinguem molta cura dels gasos que emetem a l'atmòsfera ja que són els principals causants del canvi climàtic que estem patint.
Però en el mateix progama que vaig sentir lo de el canvi de l'activitat solar, també relacionaven aquests canvis en l'activitat solar amb variacions de la temperatura mitjana de la Terra, però de totes maneres, hem de ser concients de que els causants de tots els canvis en la natura som principalment nosaltres.

Ignasi i Pilar ha dit...

Al llarg de la història de la Terra han hagut canvis climàtics molt importants, com pots llegir en l'article, però nosaltres, en les últimes décades, estem provocant un increment dels gasos hivernacle en l'atmosfera i influim notòriament en el procés d'escalfament.

Guillermo Rubert ha dit...

Estic d'acord però pot ser estiguem, a més de tot el que nosaltres provoquem que no és poc, en un cicle d'escalfament natural per qualsevol causa que desconeixem. El que si que es veritat que un canvi natural supose que no seria tan brusc com el que estem patint i patirem en un futur pròxim. Siga la causa que siga notarem canvis importants a curt termini com ja els estem notant aquest hivern i ho notarem en gotes fredes i similars.
De totes formes aquest és un tema que podria donar molt de si com tots els que exposeu en el blog, ja siguen de petrolers o de qualsevol altra temàtica tots molt interesants.