divendres, 29 de febrer del 2008

Pedro Montserrat Recoder

Us fiquem una breu resenya treta de l'article de Luis Villar en l'homenatge a Pere Montserrat, un dels botànics i ecòlegs més eminents de la segona meitat del segle XX. També us fiquem l'enllaç a un Blog de les seves publicacions i un vídeo (de 41 minuts) on parla de la seva vida.

"Pedro Montserrat nació en Mataró (Barcelona) en 1918 y se licenció en Ciencias Naturales en 1945.
Discípulo de Font Quer, en 1953 obtuvo una plaza de investigador en el Consejo Superior de Investigaciones Científicas, institución que ya no ha abandonado nunca.
En 1968, se trasladó al Centro pirenaico de Biología Experimental de Jaca. Allí, en el Pirineo Aragonés, su vida científica sería especialmente fructífera durante los últimos 35 años. Gracias a su empuje se formó el Herbario JACA, una de las principales colecciones de plantas de España.
En la actualidad, el Dr. Montserrat es memoria viva de la botánica y la ecología en España. Muy pocas personas son capaces, como el Dr. Montserrat, de situar las especies vegetales ibéricas, baleares y pirenaicas en sus espacios y de anticipar la dinámica que a sus poblaciones obligan los factores abióticos, los herbívoros silvestres o domésticos y el hombre, al cual considera como una parte más del ecosistema.
Merecidamente, desde hace más de veinte años, la sociedad ha reconocido la labor del Dr. Montserrat y le ha dado muestras crecientes de su calor, en forma de honores, distinciones, premios y homenajes.
El Dr. Montserrat es una figura destacada en el panorama español de las Ciencias de la Naturaleza en la segunda mitad del siglo XX, decano entre los botánicos en activo de España, científico eminente que lleva consigo el fuego sagrado de la botánica o de la ecología y lo sabe transmitir. "

FOTO: J.L.Benito . Gentiana lutea montserratii

3 comentaris:

Alberto Ibáñez i Mezquita ha dit...

De res, és molt interessant i encara que reconegua que en moltes coses estic fora de joc, i em toca buscar-les per internet és molt interessant, espere que continueu en el món del blog, que cada dia m'agrada més. Una forta abraçada.

Guillermo Rubert ha dit...

Jo també us anime a que poseu noves entrades, sempre molt interessants. Encara que no pose comentaris(per falta de temps), supose que sabreu que us seguisc totes les entrades que poseu.
Alberto s'agraiex que la gent de lletres com tu s'interesse per la ciència, ja que no és el més comú. De la mateixa menera que nosaltres hem d'integrar-nos també en les lletres, que ens són molt útils.

Ignasi i Pilar ha dit...

Gràcies als dos!!.
No som de lletres o de ciències som gent amb curiositat i que ens interessen les coses i vosaltres sou un bon exemple d'aixó!.
Esperem que us vagen bé els exàmens!!!!